bemutatkozas
tortenetunk
rendezvenyek
szentistvan
stephanus_alapitvany
cimunk
hasznoslinkek

Szociálpedagógia

Nemzetközi szaklektorált folyóirat

 A Szociálpedagógia folyóiratot az Apor Vilmos Katolikus Főiskola alapította, abban a reményben, hogy a lap, teret biztosítva a szociálpedagógia területén megjelenő értékorientált szemléletű írásoknak, fontos szakmai igényt elégít majd ki. A szociális problémák pedagógiai megközelítése lényeges kérdések felvetésére ad lehetőséget, és tág teret biztosít a különféle szakmai szempontok kifejtésére, illetve lehetőséget ad arra, hogy a szakma pontosabban behatárolja specifikumait, kifejtse a szociális munka és a szociálpedagógia kapcsolódási pontjait és különbségeit.

A folyóirat nemzetközi, a hazai publikációkon kívül Európa több országából érkezett írásokat is közöl. Az olvasók nemzetközi horizonton nyerhetnek bepillantást a szociális terület eredményeibe és problémáiba. A mindennapi gyakorlathoz kapcsolódó anyagok, valamint tudományos írások egyaránt helyet kapnak a folyóiratban, hiszen a szakma figyelmére az elméleti és a gyakorlati megközelítés egyaránt érdemes.

Az értékorientált szemléletmódnak minden segítő foglalkozásban, így a szociálpedagógiában és a szociális munkában is jelentős szerepe van. A keresztény megközelítés a szociális kérdésekhez kapcsolódó teológiai és filozófiai gondolatok felvetését is lehetővé teszi. Elősegíti, hogy a szakma művelői az értékrend szempontjából is foglalkozzanak hivatásuk lényeges kérdéseivel, és ezzel kapcsolatot teremt a mindennapokban megélt segítő hivatás és a kereszténység tanítása között. Az egyház szociális és társadalmi tanítása nyomán megfogalmazott írások nem csupán a szűk értelemben vett szakma, hanem az egyház képviselői, a pedagógusok és más segítő foglalkozásúak, illetve szociálisan érzékeny olvasók figyelmére is érdemesek.

A folyóirat szerkesztői szívesen fogadják a határtudományok területéről érkezett írásokat is, hiszen ezek segítik a problémák átfogó és komplex megközelítését, a tapasztalatok átadását, értelmezését és értékelését. Bízunk benne, hogy a lap segítséget jelent a terület művelőinek a szakmai kibontakozásban és a fejlődésében, valamint lehetővé teszi az igényes szakmai párbeszéd megvalósulását a szociális területet érintő kérdésekben.

 

A folyóirattal kapcsolatos aktuális információk, valamint a korábbi számokról bővebb információ (borító, tartalomjegyzék) megtekinthető az alábbi képre kattintva!

 

 


A folyóiratra a következő módon fizethet elő:

előfizethet a kisker@stephanus.hu e-mail címen,

illetve megrendelheti az Internetes Könyváruházunkban: www.stephanus.hu ,

vagy telefonon 318-69-57,(8-16 óráig)

vagy Vevőszolgálatunk e-mail címén: vevoszolgalat@stephanus.hu.

Szent István Társulat
1053 Budapest Veres Pálné u. 24.
E-mail: szit@stephanus.hu
Tel.: (06/1)318-6957
Stephanus Könyvesház
1053 Budapest Kossuth Lajos u. 1.
E-mail: konyveshaz@stephanus.hu
Tel.: (06/1)318-0567
ekonyvtar
sajtoszoba
A Szent István Társulat folyóiratai:
foly_teologia
foly_communio
foly_katolikuspedagogia
foly_szocialpedagogia
foly_foliatheologica
foly_miscellanea

hirlevel
aruhaz
konyvklub
boltjaink