bemutatkozas
tortenetunk
rendezvenyek
szentistvan
stephanus_alapitvany
cimunk
hasznoslinkek

Katolikus Pedagógia

 

 

Nemzetközi neveléstudományi szakfolyóirat

A Katolikus Pedagógia folyóirat először Lengyelországban indult útjára. A kezdeményezés szellemi atyja a Lublini Katolikus Egyetem Stalova Wola-i Társadalomtudományi Karán oktató Jan Zimny professzor volt, aki a folyóirat főszerkesztői feladatait is magára vállalta. Tevékenysége nyomán nem csupán Lengyelországban vált olvasottá a folyóirat, hanem más országok is átvették a lapot, kialakítva saját nemzeti szerkesztőbizottságukat, követve a szerkesztési elveket és a lengyeleknél kialakult nyomdai formát.

 Hazánkban 2010-ben jelent meg először a lengyel mintára szerkesztett folyóirat, majd 2011-ben is a korábbi formában látott napvilágot a kiadvány. Az eltelt időszakban szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar hagyományoknak jobban megfelel egy formailag más szerkesztésű, gazdaságosabban forgalmazható, de tartalmilag azonos szellemiséggel készült folyóirat. Ennek szellemében indul most el a Katolikus Pedagógia folyóirat „Új folyama”, amely évente két alkalommal jelenik meg (ősszel és tavasszal).

A Katolikus Pedagógia – Nemzetközi Neveléstudományi Szakfolyóirat – magyar és angol nyelvű tartalomjegyzékkel, valamint magyar és angol nyelvű tanulmányokkal jelenik meg. A magyar nyelvű írások után angol, az angol nyelven írtak után magyar nyelvű összefoglaló olvasható.

A lap magyarországi kiadásának szervezője és központja az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Szerkesztőbizottsága nemzetközi. Ez lehetővé teszi, hogy tartalmilag gazdag és igényes írásokból válogathassunk és több nemzet kiemelkedő szerzői közvetíthessék gondolataikat olvasóinknak. A folyóirat koncepciójának része, hogy sokrétűen értelmezzük a neveléstudomány fogalmát. Pedagógiai, szakmódszertani, pszichológiai, szociológiai, teológiai, filozófiai és művészeti megközelítések, valamint jól bevált gyakorlatok bemutatása is helyet kaphat a lapban. Különösen hangsúlyozni kívánt értéknek tartjuk a katolikus egyházi megnyilatkozásokat, ezek közlését, értelmezését, átadását kiemelkedően fontosnak értékeljük.

Bízunk benne, hogy a Katolikus Pedagógia folyóirat hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban is kibontakozhasson a neveléstudomány értékorientált művelésének szellemi bázisa, és lapunk által szakmai segítséget, megerősítést kapjon mindenki, aki fontosnak tarja a katolikus szellemiségű oktatást és nevelést. Írásainkat nem csupán a témával foglalkozó szakmai közönségnek szánjuk, hanem a pedagógusok széles körének valamint szülőknek, egyházi személyeknek és minden érdeklődőnek.

 

A folyóirattal kapcsolatos aktuális információk, valamint a korábbi számokról bővebb információ (borító, tartalomjegyzék) megtekinthető az alábbi képre kattintva!

 

 

 


A folyóiratra a következő módon fizethet elő:

előfizethet a kisker@stephanus.hu e-mail címen,

illetve megrendelheti az Internetes Könyváruházunkban: www.stephanus.hu ,

vagy telefonon 318-69-57, (8-16 óráig)

vagy Vevőszolgálatunk e-mail címén: vevoszolgalat@stephanus.hu.

 

Szent István Társulat
1053 Budapest Veres Pálné u. 24.
E-mail: szit@stephanus.hu
Tel.: (06/1)318-6957
Stephanus Könyvesház
1053 Budapest Kossuth Lajos u. 1.
E-mail: konyveshaz@stephanus.hu
Tel.: (06/1)318-0567
ekonyvtar
sajtoszoba
A Szent István Társulat folyóiratai:
foly_teologia
foly_communio
foly_katolikuspedagogia
foly_szocialpedagogia
foly_foliatheologica
foly_miscellanea

hirlevel
aruhaz
konyvklub
boltjaink